Veb sajt koristi kolačiće u smislu personalzacije sadržaja, korišćenja funkcija društvenih medija i analize saobraćaja.
OK

Logo

CP logo

Najčešća pitanja

Kako da znam da li je meni uopšte potreban loyalty program?

Vrednost loyalty programa za konkretnu industriju je obrnuto proporcionalna sa dužinom periodom u kojem vaši potrošači imaju potrebu za ponovnom kupovinom roba ili usluga koje prodajete. Drugim rečima, što je ovaj period kraći, loyalty programi imaju više smisla i obrnuto...Ukoliko vodite komšijsku radnju ili imate lanac maloprodaja, apoteku, benzinsku pumpu...loyalty program vam može mnogo pomoći u povećanju poslovnih rezultata, s druge strane, ukoliko ste vlasnik salona venčanica, složićete se da akcija „svaka treća gratis“ nema previše smisla 😊...ipak možda može da bude dobar marketinški trik.

Vlasnik sam butika i podelio sam preko 500 kartica svojim kupcima i svaka od njih omogućava popust od 5%. Da li je meni potreban My SpotLight?

Da li znate ko je vlasnik koje kartice? Njegove kontakt podatke? Znate kada im je rođendan, kako bi im pripremili neki poklon? Da li pratite ko je od njih najverniji i koliko ko novca troši kod vas? Imate uvid u one koji su se pojavili samo jednom i posle toga nikad više ili one koji su u početku redovno dolazili, ali ih zadnje vreme nema? Na akciji vam je artikal X i imate uvid ko je najčešće kupovao baš ovaj artikal kako bi mu ga sada ponudili po specijalnim uslovima? Najčešći odgovori na ova bazična pitanja kod firmi koje imaju implementiran loyalty program su negativni...i ako je tako, odgovor se sam nameće.

Pored pristupa internetu, da li je potrebno još nešto od hardwera i/ili infrastrukture za pristup My SpotLight aplikaciji?

Nije! Aplikacija se nalazi na našim serverima u cloudu i usluga koju pružamo je po principu SaaS - "Software as a Service". Mi smo zaduženi za licence, održavanje i bezbednost, a vama je za pristup potreban samo desktop računar, laptop, tablet ili mobilni telefon.

Da li mogu da My SpotLight koristim samo kao način da digitalizujem bazu podataka svojih korisnika i za njihovu segmentaciju i personalizovanu komunikaciju, bez implementacije loyalty šema i pravila?

Naravno! Sa bilo kojim paketom, vi dobijate sve funkcionalnosti, i potpuno slobodno i legitimno možete koristiti samo jedan ili više raspoloživih modula.

Da li mogu da implementiram loyalty program i bez plastičnih kartica, odnosno da li je kartica uslov za funkcionisanje programa preko My SpotLight aplikacije?

Nije! Kartica služi za identifikaciju kupaca na mestu prodaje i kao način sprečavanja eventualnih zloupotreba od strane operatera. Omogućili smo pretragu i identifikaciju kupaca i na bazi unetih atributa kao što su Ime i prezime, email adresa, mobilni telefon…

Kažete da My SpotLight omogućava „White Label“ loyalty program. Šta to konkretno znači?

„White Label“ znači da vi možete potpuno samostalno (ili u konsultaciji sa nama) osmisliti sve elemente loyalty programa (naziv programa, naziv poena, izgled kartice, funkcionalnost vaučera itd…) i komunicirati loyalty program kao potpuno nezavisan program, u vašem vlasništvu. Za vaše kupce/korisnike, mi smo nevidljivi i nigde se ne pojavljujemo!

U okviru svoje kompanije imam nekoliko različitih delatnosti. Da li je moguće napraviti jedan „krovni“ loyalty program?

Naša platforma omogućava i pravljenje ovakvih, tzv. koalicionih loyalty programa, gde dva ili više zasebna pravna subjekta ili pak različite organizacione celine u okviru jednog pravnog subjekta, čine jedan loyalty program, od kojih svaki može imati zasebna pravila skupljanja loyalty poena. Ovakvo povezivanje pod jedan loyalty program, generiše sinergijski efekat i win-win situacije za sve učesnike programa.

U čemu se My SpotLight razlikuje od sličnih aplikacija na tržištu?

SpotLight je CRM i Loyalty aplikacija u jednom. Pravili smo je od početka, koristeći sopstveno iskustvo u osmišljavanju i rukovođenju loyalty programima, bez ugleda na neke druge aplikacije, sa jasnim ciljem da maksimalizujemo upotrebu podataka u cilju optimizacija poslovnih procesa i izgradimo alate personalizovanog, direktnog marketina…doduše, nismo ni sigurni da postoje aplikacije na tržištu koje nude ovo što mi nudimo 😊

Da li je moguća integracija ERP/POS programa koje koristim za poslovanje sa My SpotLight aplikacijom?

Naravno! Potrebno je samo da sa provajderom ERP/POS rešenja dogovorimo način komunikacije. Ukoliko je potrebno, možemo putem API protokola i Web Service-a integrisati ova dva sistema u real-time režimu, a moguće je i napraviti transfer (export/import fajlova) u dogovorenim periodima vremena, najčešće je to jednom dnevno.

Da li je moguće da postojeći loyalty program sa druge loyalty platforme prebacim na My SpotLight?

U većini slučajeva, DA! Ukoliko iz postojećeg sistema imate mogućnost exporta u bilo koji od standardnih formata fajlova, potrudićemo se da prelazak na naš sistem bude bezbolan i bez zastoja u funkcionisanju.

Ko je vlasnik podataka unetih putem My SpotLight aplikacije i šta se dešava sa mojim podacima u slučaju prestanka saradnje?

100% vlasnik podataka ste isključivo Vi, a u slučaju raskida saradnje, nakon izmirenja svih obaveza, svi uneti podaci će Vam biti eksportovani i dostavljeni u .csv ili .xls fajlu. Nakon eksporta, svi podaci će biti trajno i bespovratno uklonjeni sa našeg servera.

Da li postoji neko ograničenje u smislu važenja ugovora?

Ne postoji! Koristite My SpotLight aplikaciju dokle god smatrate da vam koristi a ukoliko nemate više potrebu, javite nam samo 30 dana ranije. Nakon tog perioda, dobićete sve podatke u .csv fajlu i prestaće bilo kakva obaveza prema nama.

Da li korisnici mogu da proveravaju stanje svojih poena i/ili status putem interneta?

Naravno! Ovo je moguće putem zasebne web stranice ili pak integracije u vaš postojeći websajt (integracija nije deo paketa). Ukoliko nemate ili pak niste zadovoljni izgledom i funkcionalnošću postojećeg websajta, sa zadovoljstvom vam možemo ponuditi izradu kompletnog web sajta, koji će pored standardnih funkcionalnosti, imati integrisan i loyalty program (online prijava, korisnički portal sa uvidom u sve podatke vezane za korišćenje kartice, provera stanja, itd…)

Šta podrazumeva inicijalni setup fee?

On podrazumeva pripremu baze, inicijalno postavljanje bonitetnih pravila i šeme, formulisanje opštih pravila korišćenja i dokumentacije koja će biti u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, kao i dizajn same loyalty kartice.

Da li izrada web sajta sa integrisanim loyalty delom ulazi u cenu?

Ne ulazi, cena izrade sajta zavisi od kompletne funkcionalne specifikacije ostalih delova i modula koji bi trebalo da se nađu na sajtu i stvar je posebne ponude.